+48 535 213 213
biuro@smak-fit.pl
Catering okolicznościowy
Koszyk
Zaloguj się
Koszyk
Zaloguj się
Zamów dietę
Jak działamy
Poznaj nas
Nasze diety
Menu
Cennik
Dobierz dietę
Blog
Kontakt
Zamów dietę
Standard
Dieta Codzienna
Niski Gluten
Bez laktozy
Keto
Z niskim indeksem glikemicznym
Bez nabiału
Sport
Wegetariańska
Low carb
Baby care
Vege bez ryb
zmień dietę
Standard
Dieta Codzienna
Niski Gluten
Bez laktozy
Keto
Z niskim indeksem glikemicznym
Bez nabiału
Sport
Wegetariańska
Low carb
Baby care
Vege bez ryb
Dieta Standard
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Owsianka z malinami,mascarpone i białą czekoladą.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem mozzarellą zieloną cebulką i świeżymi warzywami, klasyczny winegret francuski.
Obiad
Kurczak satay, ryż basmati, sałatka z kapustą pekińską pak choi i ogórkiem.
Podwieczorek
Fit ciasteczka czekoladowe z mąki owsianej, skyr jagodowy z nutą vanili i jeżynami.
Kolacja
Hiszpański kociołek z pikantną kiełbaską chorizzo, ziemniakami i warzywami.
Wtorek
Śniadanie
Pełnoziarniste ślimaczki z pesto, pasta z suszonego pomidora marchewki i cieciorki, świeże warzywa. (bułeczkę lekko podgrzać)
II śniadanie
Fit sernik z nasionami chia sosem mango i borówkami
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, opiekane ziemniaki, bukiet warzyw z pary z oliwą czosnkową.
Podwieczorek
Napój młodych bogów smothie kiwi banan imbir i pomarańcza ze szczyptą kurkumy.
Kolacja
Pizza hawajska na cieście orkiszowym z kurczakiem i jalapeno, sos 1000 wysp
Środa
Śniadanie
Śniadanie tradycyjne, chleb razowy, kiełbasa żywiecka, ser żółty, majonez na oliwie truflowej, świeże warzywa.
II śniadanie
Sałatka z fetą, arbuzem i warzywami przyprawiona miętą.
Obiad
Zraziki z mielonego mięsa, kasza jęczmienna perłowa, młoda duszona kapusta.
Podwieczorek
Kluski leniwe. jogurt cynamonowy z pieczonymi śliwkami.
Kolacja
Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i jajkiem gotowanym.
Czwartek
Śniadanie
Gofry z serem i szynką, sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem. (gofra lekko podgrzać)
II śniadanie
Makowiec japoński z sosem czekoladowym.
Obiad
Spaghetti pełne ziarno, czerwone pesto z pieczonej papryki, ser twardy, kurczak pieczony w ziołach.
Podwieczorek
Smak-fit bowl z serkiem wiejskim, bataty, fasolka edame, orzechy granat, i świeże warzywa.
Kolacja
Gołąbki z indykiem i włoską kapustą, sos pomidorowy, kremowe purre ziemniaczane.
Piątek
Śniadanie
Jajka ze szczypiorkiem w sosie tatarskim podane z żytnim chlebem i świeżymi warzywami
II śniadanie
Waniliowy pudding z tapioki na mleku bez laktozy, mus truskawkowy i rażone migdały.
Obiad
Dorsz pod orzechową kruszonką z pomidorami suszonym, risotto z suszonymi grzybami, mini zielona sałatka
Podwieczorek
Smothie wieloowocowe multiwitamina.
Kolacja
Noodle z warzywami i kurczakiem po koreańsku z domowym kimchi
Sobota
Śniadanie
Zielone śniadanie, ziołowy twarożek z wędzoną nutą, trio ogórkowe, wafle ryżowe
II śniadanie
Ciasto arbuz
Obiad
Burger wołowy, domowa bułka pełne ziarno, salsa pomidorowa, jajko sadzone i colesław.
Podwieczorek
Włoska sałatka z winogronami, serem capresi i orzechami oraz winegret na bazie syropu klonowego.
Kolacja
Pikantna zapiekanka z tuńczykiem szpinakiem i selerem podana z sosem czosnkowym.
Śniadanie
Owsianka z malinami,mascarpone i białą czekoladą.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem mozzarellą zieloną cebulką i świeżymi warzywami, klasyczny winegret francuski.
Obiad
Kurczak satay, ryż basmati, sałatka z kapustą pekińską pak choi i ogórkiem.
Podwieczorek
Fit ciasteczka czekoladowe z mąki owsianej, skyr jagodowy z nutą vanili i jeżynami.
Kolacja
Hiszpański kociołek z pikantną kiełbaską chorizzo, ziemniakami i warzywami.
Śniadanie
Pełnoziarniste ślimaczki z pesto, pasta z suszonego pomidora marchewki i cieciorki, świeże warzywa. (bułeczkę lekko podgrzać)
II śniadanie
Fit sernik z nasionami chia sosem mango i borówkami
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, opiekane ziemniaki, bukiet warzyw z pary z oliwą czosnkową.
Podwieczorek
Napój młodych bogów smothie kiwi banan imbir i pomarańcza ze szczyptą kurkumy.
Kolacja
Pizza hawajska na cieście orkiszowym z kurczakiem i jalapeno, sos 1000 wysp
Śniadanie
Śniadanie tradycyjne, chleb razowy, kiełbasa żywiecka, ser żółty, majonez na oliwie truflowej, świeże warzywa.
II śniadanie
Sałatka z fetą, arbuzem i warzywami przyprawiona miętą.
Obiad
Zraziki z mielonego mięsa, kasza jęczmienna perłowa, młoda duszona kapusta.
Podwieczorek
Kluski leniwe. jogurt cynamonowy z pieczonymi śliwkami.
Kolacja
Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i jajkiem gotowanym.
Śniadanie
Gofry z serem i szynką, sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem. (gofra lekko podgrzać)
II śniadanie
Makowiec japoński z sosem czekoladowym.
Obiad
Spaghetti pełne ziarno, czerwone pesto z pieczonej papryki, ser twardy, kurczak pieczony w ziołach.
Podwieczorek
Smak-fit bowl z serkiem wiejskim, bataty, fasolka edame, orzechy granat, i świeże warzywa.
Kolacja
Gołąbki z indykiem i włoską kapustą, sos pomidorowy, kremowe purre ziemniaczane.
Śniadanie
Jajka ze szczypiorkiem w sosie tatarskim podane z żytnim chlebem i świeżymi warzywami
II śniadanie
Waniliowy pudding z tapioki na mleku bez laktozy, mus truskawkowy i rażone migdały.
Obiad
Dorsz pod orzechową kruszonką z pomidorami suszonym, risotto z suszonymi grzybami, mini zielona sałatka
Podwieczorek
Smothie wieloowocowe multiwitamina.
Kolacja
Noodle z warzywami i kurczakiem po koreańsku z domowym kimchi
Śniadanie
Zielone śniadanie, ziołowy twarożek z wędzoną nutą, trio ogórkowe, wafle ryżowe
II śniadanie
Ciasto arbuz
Obiad
Burger wołowy, domowa bułka pełne ziarno, salsa pomidorowa, jajko sadzone i colesław.
Podwieczorek
Włoska sałatka z winogronami, serem capresi i orzechami oraz winegret na bazie syropu klonowego.
Kolacja
Pikantna zapiekanka z tuńczykiem szpinakiem i selerem podana z sosem czosnkowym.
Dieta Codzienna
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Owsianka z konfiturą truskawkową i granolą.
Przekąska
Ciasto czekoladowe z polewą.
Obiad
Pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej.
Zupa
Fit krupniczek na komosie ryżowej z mięsem indyka.
Kolacja
Pasta jajeczna z brokułem, zielony ogórek i ciemne pieczywo.
Wtorek
Śniadanie
Jajko sadzone z frankfurterką, tost pełnoziarnisty,pomidor i rukola.
Przekąska
Kruche ciasto z porzeczkami.
Obiad
Kurczak zapiekany z ananasem i mozzarellą, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki i pora.
Zupa
Zupa szczawiowa z tartym jajkiem i ziemniakami.
Kolacja
Tortilla z szynką papryką sałata i sosem tysiąca wysp
Środa
Śniadanie
Croissant na wytrawnie z twarożkiem i kolorowymi piklami.
Przekąska
Kruche ciasto z porzeczkami.
Obiad
Kurczak zapiekany z ananasem i mozzarellą, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki i pora.
Zupa
Zupa szczawiowa z tartym jajkiem i ziemniakami.
Kolacja
Tortilla z szynką papryką sałata i sosem tysiąca wysp.
Czwartek
Śniadanie
Pasztet do smarowania z leśnymi grzybami, chleb razowy, konfitura z czerwonej cebuli i kiszony ogórek
Przekąska
Jagodowy sernik na zimno.
Obiad
Kotlety mielone w otrębach, kremowe purre ziemniaki chrzan,buraczki na ciepło
Zupa
Zupa kalafiorowa z koperkiem.
Kolacja
Sałatka z pieczonym kurczakiem,warzywami,grzankami i dressingiem jogurtowym.
Piątek
Śniadanie
Frittata ze szpinakiem, suszonym pomidorem, szynką, serem greckim i warzywami, sos tzatziki.
Przekąska
Domowa fit szarlotka
Obiad
Ryba po grecku,kasza jaglana,zielone warzywa z pary.
Zupa
Zupa krem z marchewki i mango ze śmietanką kokosową
Kolacja
Sałatka ziemniaczana z kruszonką z boczku i szczypiorkiem.
Sobota
Śniadanie
Pełno ziarnista kanapka z pomidorową pastą drobiową i świeżymi warzywami.
Przekąska
Czekoladowe ciasto wiśniowe.
Obiad
Kurczak słodko kwaśny, ryż basmati i kolba kukurydzy,.
Zupa
Kapuśniak na żeberku z kiszonej kapusty
Kolacja
Kuskus perłowy z serem sałatkowym, burakiem marynowanym w zakwasie i orzechami laskowymi.
Śniadanie
Owsianka z konfiturą truskawkową i granolą.
Przekąska
Ciasto czekoladowe z polewą.
Obiad
Pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej.
Zupa
Fit krupniczek na komosie ryżowej z mięsem indyka.
Kolacja
Pasta jajeczna z brokułem, zielony ogórek i ciemne pieczywo.
Śniadanie
Jajko sadzone z frankfurterką, tost pełnoziarnisty,pomidor i rukola.
Przekąska
Kruche ciasto z porzeczkami.
Obiad
Kurczak zapiekany z ananasem i mozzarellą, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki i pora.
Zupa
Zupa szczawiowa z tartym jajkiem i ziemniakami.
Kolacja
Tortilla z szynką papryką sałata i sosem tysiąca wysp
Śniadanie
Croissant na wytrawnie z twarożkiem i kolorowymi piklami.
Przekąska
Kruche ciasto z porzeczkami.
Obiad
Kurczak zapiekany z ananasem i mozzarellą, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki i pora.
Zupa
Zupa szczawiowa z tartym jajkiem i ziemniakami.
Kolacja
Tortilla z szynką papryką sałata i sosem tysiąca wysp.
Śniadanie
Pasztet do smarowania z leśnymi grzybami, chleb razowy, konfitura z czerwonej cebuli i kiszony ogórek
Przekąska
Jagodowy sernik na zimno.
Obiad
Kotlety mielone w otrębach, kremowe purre ziemniaki chrzan,buraczki na ciepło
Zupa
Zupa kalafiorowa z koperkiem.
Kolacja
Sałatka z pieczonym kurczakiem,warzywami,grzankami i dressingiem jogurtowym.
Śniadanie
Frittata ze szpinakiem, suszonym pomidorem, szynką, serem greckim i warzywami, sos tzatziki.
Przekąska
Domowa fit szarlotka
Obiad
Ryba po grecku,kasza jaglana,zielone warzywa z pary.
Zupa
Zupa krem z marchewki i mango ze śmietanką kokosową
Kolacja
Sałatka ziemniaczana z kruszonką z boczku i szczypiorkiem.
Śniadanie
Pełno ziarnista kanapka z pomidorową pastą drobiową i świeżymi warzywami.
Przekąska
Czekoladowe ciasto wiśniowe.
Obiad
Kurczak słodko kwaśny, ryż basmati i kolba kukurydzy,.
Zupa
Kapuśniak na żeberku z kiszonej kapusty
Kolacja
Kuskus perłowy z serem sałatkowym, burakiem marynowanym w zakwasie i orzechami laskowymi.
Dieta niski gluten
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Jaglanka z malinami, mascarpone i białą czekoladą
II śniadanie
Sałatka z jajkiem mozzarellą zieloną cebulką i świeżymi warzywami, klasyczny winegret francuski.
Obiad
Kurczak satay, ryż basmati, sałatka z kapustą pekińską pak choi i ogórkiem
Podwieczorek
Gryczane ciasteczka bananowo-czekoladowe, skyr jagodowy z nutą vanili i jeżynami i jagodami goi.
Kolacja
Hiszpański kociołek z pikantną kiełbaską chorizzo i warzywami [ST] N
Wtorek
Śniadanie
Ślimaczki z pesto na mące migdałowej, pasta z suszonego pomidora marchewki i cieciorki, świeże warzywa.(bułeczkę lekko podgrzać)
II śniadanie
Fit sernik z nasionami chia sosem mango i borówkami.
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, opiekane ziemniaki, bukiet warzyw z pary z oliwą czosnkową
Podwieczorek
Napój młodych bogów smothie kiwi banan imbir i pomarańcza ze szczyptą kurkumy.
Kolacja
Pizza hawajska na cieście na spodzie gryczanym z kurczakiem i jalapeno, sos 1000 wysp
Środa
Śniadanie
Śniadanie tradycyjne, chleb lniany, kiełbasa żywiecka, ser żółty, majonez na oliwie truflowej, świeże warzywa.
II śniadanie
Sałatka z fetą, arbuzem i warzywami przyprawiona miętą.
Obiad
Zraziki z mielonego mięsa, kasza gryczana, młoda duszona kapusta
Podwieczorek
Kluski leniwe bez mąki, jogurt cynamonowy z pieczonymi śliwkami.
Kolacja
Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i jajkiem gotowanym
Czwartek
Śniadanie
Bezglutenowe gofry z serem i szynką, sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem.(gofra lekko podgrzać)
II śniadanie
Makowiec japoński z sosem czekoladowym.
Obiad
Spaghetti BG, czerwone pesto z pieczonej papryki, ser twardy, kurczak pieczony w ziołach.
Podwieczorek
Smak-fit bowl z serkiem wiejskim, bataty, fasolka edame, orzechy granat, i świeże warzywa.
Kolacja
Gołąbki z indykiem i włoską kapustą, sos pomidorowy, kremowe purre ziemniaczane.
Piątek
Śniadanie
Jajka ze szczypiorkiem w sosie tatarskim podane z chlebem BG i świeżymi warzywami.
II śniadanie
Waniliowy pudding z tapioki na mleku bez laktozy, mus truskawkowy i rażone migdały.
Obiad
Dorsz pod orzechową kruszonką z pomidorami suszonym, risotto z suszonymi grzybami, mini zielona sałatka.
Podwieczorek
Smothie wieloowocowe multiwitamina.
Kolacja
Noodle ryżowe z warzywami i kurczakiem po koreańsku z domowym kimchi.
Sobota
Śniadanie
Zielone śniadanie, ziołowy twarożek z wędzoną nutą, trio ogórkowe, wafle ryżowe.
II śniadanie
Wegański deser ala snikers z pomarańczą.
Obiad
Burger wołowy, domowe frytki z pieca, salsa pomidorowa, jajko sadzone i colesław.
Podwieczorek
Włoska sałatka z winogronami, serem capresi i orzechami oraz winegret na bazie syropu klonowego.
Kolacja
Pikantna zapiekanka z tuńczykiem szpinakiem i selerem podana z sosem czosnkowym.
Śniadanie
Jaglanka z malinami, mascarpone i białą czekoladą
II śniadanie
Sałatka z jajkiem mozzarellą zieloną cebulką i świeżymi warzywami, klasyczny winegret francuski.
Obiad
Kurczak satay, ryż basmati, sałatka z kapustą pekińską pak choi i ogórkiem
Podwieczorek
Gryczane ciasteczka bananowo-czekoladowe, skyr jagodowy z nutą vanili i jeżynami i jagodami goi.
Kolacja
Hiszpański kociołek z pikantną kiełbaską chorizzo i warzywami [ST] N
Śniadanie
Ślimaczki z pesto na mące migdałowej, pasta z suszonego pomidora marchewki i cieciorki, świeże warzywa.(bułeczkę lekko podgrzać)
II śniadanie
Fit sernik z nasionami chia sosem mango i borówkami.
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, opiekane ziemniaki, bukiet warzyw z pary z oliwą czosnkową
Podwieczorek
Napój młodych bogów smothie kiwi banan imbir i pomarańcza ze szczyptą kurkumy.
Kolacja
Pizza hawajska na cieście na spodzie gryczanym z kurczakiem i jalapeno, sos 1000 wysp
Śniadanie
Śniadanie tradycyjne, chleb lniany, kiełbasa żywiecka, ser żółty, majonez na oliwie truflowej, świeże warzywa.
II śniadanie
Sałatka z fetą, arbuzem i warzywami przyprawiona miętą.
Obiad
Zraziki z mielonego mięsa, kasza gryczana, młoda duszona kapusta
Podwieczorek
Kluski leniwe bez mąki, jogurt cynamonowy z pieczonymi śliwkami.
Kolacja
Zupa buraczkowa zabielana z ziemniakami i jajkiem gotowanym
Śniadanie
Bezglutenowe gofry z serem i szynką, sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem.(gofra lekko podgrzać)
II śniadanie
Makowiec japoński z sosem czekoladowym.
Obiad
Spaghetti BG, czerwone pesto z pieczonej papryki, ser twardy, kurczak pieczony w ziołach.
Podwieczorek
Smak-fit bowl z serkiem wiejskim, bataty, fasolka edame, orzechy granat, i świeże warzywa.
Kolacja
Gołąbki z indykiem i włoską kapustą, sos pomidorowy, kremowe purre ziemniaczane.
Śniadanie
Jajka ze szczypiorkiem w sosie tatarskim podane z chlebem BG i świeżymi warzywami.
II śniadanie
Waniliowy pudding z tapioki na mleku bez laktozy, mus truskawkowy i rażone migdały.
Obiad
Dorsz pod orzechową kruszonką z pomidorami suszonym, risotto z suszonymi grzybami, mini zielona sałatka.
Podwieczorek
Smothie wieloowocowe multiwitamina.
Kolacja
Noodle ryżowe z warzywami i kurczakiem po koreańsku z domowym kimchi.
Śniadanie
Zielone śniadanie, ziołowy twarożek z wędzoną nutą, trio ogórkowe, wafle ryżowe.
II śniadanie
Wegański deser ala snikers z pomarańczą.
Obiad
Burger wołowy, domowe frytki z pieca, salsa pomidorowa, jajko sadzone i colesław.
Podwieczorek
Włoska sałatka z winogronami, serem capresi i orzechami oraz winegret na bazie syropu klonowego.
Kolacja
Pikantna zapiekanka z tuńczykiem szpinakiem i selerem podana z sosem czosnkowym.
Dieta bez laktozy
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Szakszuka z jajkiem, serem BL, cukinia, szpinak oraz domowy chlebek nan. (warto lekko podgrzać)
II śniadanie
Kokosowy pudding chia, sos malinowy i świeże owoce.
Obiad
Pulpety mięsne w sosie koperkowym, kluski kładzione, surówka z marchwi i jabłka.
Podwieczorek
Koktajl wiśnia banan z białą czekoladą.
Kolacja
Czerwona sałatka z komosą, dynią i papryką oraz vinegret klonowy
Wtorek
Śniadanie
Pasta z twarogowa z jajkiem i kukurydzą, chleb pełnoziarnisty, świeże warzywa rukola
II śniadanie
Lekki sernik na jogurcie kokosowym z biszkoptem na BG, podany z konfiturą porzeczkową.
Obiad
Nuggetsy z kurczaka w kukurydzianej panierce, dip musztardowo-miodowy, paprykowe łudeczki ziemniaczane, surówka coleslaw.
Podwieczorek
Autorska zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, domowe tzatzyki i sałatka.
Kolacja
Zupa krem z pomidorów, pełnoziarniste cebulowe grissini, szarpana mozzarella w pesto bazyliowym.
Środa
Śniadanie
Owsianka a'la snickers z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi i bananem.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem w koszulce boczkiem, ogórkiem małosolnym i warzywami oraz francuski vinegret.
Obiad
Soczysty schab w sosie z grzybów leśnych podany z koperkowym pęczakiem i surówką z kiszonej kapusty.
Podwieczorek
Koktajl truskawka jabłko mięta z nasionami chia
Kolacja
Zapiekane pałki z kurczaka ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym na bazie mascarpone.
Czwartek
Śniadanie
Domowy pasztet drobiowy, sos chrzanowo-żurawinowy, chleb żytni, warzywa.
II śniadanie
Pomarańczowe kulki mocy z daktylami podane z dipem kokos-limonka.(mogą zawierać pestki)
Obiad
Pierś z kurczaka zapiekana z sosem pomidorowm i mozarellą, sałata ze śmietaną oraz żółty ryż paraboliczny
Podwieczorek
Gofry z jogurtem kokosowym, pasta z pieczonego batata z czarnuszką, świeży ogórek i roszponka.(podgrzej gofra 5s)
Kolacja
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z fetą BL i sosem curry na bazie tahini.
Piątek
Śniadanie
Omlet z suszonym pomidorem szpinakiem i serem cheddar, zielony serek wiejski z avocado i pestkami dyni, pomidor z roszponką.
II śniadanie
Smothie bowl jabłko-porzeczka z nasionami chia, domowa granolą z suszona figą, świeże owoce.
Obiad
Dorsz w duszonych porach z kalafiorem romanesco, beszamel na mące migdałowej, pieczone bataty,
Podwieczorek
Sałatka z pieczonym burakiem, wędzony twaróg, gruszka i orzech włoski, dressing cytrusowy.
Kolacja
Makaron pełnoziarnisty w sosie pieczarkowym z szpinakiem i pomidorem koktajlowym.
Sobota
Śniadanie
Domowy paprykarz z wędzonej makreli, chrupkie pieczywo, warzywa do paprykarzu.
II śniadanie
Fit monte z orzechami laskowymi, owocami i granatem.
Obiad
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka, zielona surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy.
Podwieczorek
Smothie pomarańczowe z suszoną żurawiną.
Kolacja
Kapuśniak na gładko z wędzonym żeberkiem oraz ziemniak pieczony.
Śniadanie
Szakszuka z jajkiem, serem BL, cukinia, szpinak oraz domowy chlebek nan. (warto lekko podgrzać)
II śniadanie
Kokosowy pudding chia, sos malinowy i świeże owoce.
Obiad
Pulpety mięsne w sosie koperkowym, kluski kładzione, surówka z marchwi i jabłka.
Podwieczorek
Koktajl wiśnia banan z białą czekoladą.
Kolacja
Czerwona sałatka z komosą, dynią i papryką oraz vinegret klonowy
Śniadanie
Pasta z twarogowa z jajkiem i kukurydzą, chleb pełnoziarnisty, świeże warzywa rukola
II śniadanie
Lekki sernik na jogurcie kokosowym z biszkoptem na BG, podany z konfiturą porzeczkową.
Obiad
Nuggetsy z kurczaka w kukurydzianej panierce, dip musztardowo-miodowy, paprykowe łudeczki ziemniaczane, surówka coleslaw.
Podwieczorek
Autorska zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, domowe tzatzyki i sałatka.
Kolacja
Zupa krem z pomidorów, pełnoziarniste cebulowe grissini, szarpana mozzarella w pesto bazyliowym.
Śniadanie
Owsianka a'la snickers z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi i bananem.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem w koszulce boczkiem, ogórkiem małosolnym i warzywami oraz francuski vinegret.
Obiad
Soczysty schab w sosie z grzybów leśnych podany z koperkowym pęczakiem i surówką z kiszonej kapusty.
Podwieczorek
Koktajl truskawka jabłko mięta z nasionami chia
Kolacja
Zapiekane pałki z kurczaka ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym na bazie mascarpone.
Śniadanie
Domowy pasztet drobiowy, sos chrzanowo-żurawinowy, chleb żytni, warzywa.
II śniadanie
Pomarańczowe kulki mocy z daktylami podane z dipem kokos-limonka.(mogą zawierać pestki)
Obiad
Pierś z kurczaka zapiekana z sosem pomidorowm i mozarellą, sałata ze śmietaną oraz żółty ryż paraboliczny
Podwieczorek
Gofry z jogurtem kokosowym, pasta z pieczonego batata z czarnuszką, świeży ogórek i roszponka.(podgrzej gofra 5s)
Kolacja
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z fetą BL i sosem curry na bazie tahini.
Śniadanie
Omlet z suszonym pomidorem szpinakiem i serem cheddar, zielony serek wiejski z avocado i pestkami dyni, pomidor z roszponką.
II śniadanie
Smothie bowl jabłko-porzeczka z nasionami chia, domowa granolą z suszona figą, świeże owoce.
Obiad
Dorsz w duszonych porach z kalafiorem romanesco, beszamel na mące migdałowej, pieczone bataty,
Podwieczorek
Sałatka z pieczonym burakiem, wędzony twaróg, gruszka i orzech włoski, dressing cytrusowy.
Kolacja
Makaron pełnoziarnisty w sosie pieczarkowym z szpinakiem i pomidorem koktajlowym.
Śniadanie
Domowy paprykarz z wędzonej makreli, chrupkie pieczywo, warzywa do paprykarzu.
II śniadanie
Fit monte z orzechami laskowymi, owocami i granatem.
Obiad
Placki po węgiersku z gulaszem z indyka, zielona surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy.
Podwieczorek
Smothie pomarańczowe z suszoną żurawiną.
Kolacja
Kapuśniak na gładko z wędzonym żeberkiem oraz ziemniak pieczony.
Dieta Keto
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Sztos śniadanie, jajko sadzone, kiełbaska z szynki cebulą i szpinakiem, świeży pomidor, sos musztardowy.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, sałatka z serem feta sos winegret cytrynowy z koperkiem.
Podwieczorek
Czekoladowy pudding chia na mleku sojowym z mascarpone, konfitura z czerwonych owoców z prażonymi migdałami.
Kolacja
Włoska zupa minestrone na mięsnym wywarze z wołowiną i parmezanem, chleb samo ziarno
Wtorek
Śniadanie
Keto gofry z twarożkiem straciatella i konfitura z czarnej pożeczki z chia (gofry lekko podgrzej).
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu, paprykowe frytki z selera i fasolka szparagowa na maśle.
Podwieczorek
Keto bajgle caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Kolacja
Fritata z szynką serem i papryką podana z sosem serowym i mixem kalafiorów.
Środa
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna na majonezie ze szczypiorkiem, domowy lniany chleb, warzywa konserwowe
Obiad
Kebab drobiowy na warzywach z sosem mieszany mieszany
Podwieczorek
Grecki bowl z pulecikami, serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Pizza hot peperon na mace migdałowej i oraz z domowy ketchup z cukini.
Czwartek
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, serowe tosty z boczkiem, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem,purre z kalafiora, sos chrzanowy, keto szwedzka sałatka
Podwieczorek
Ketogeniczne smoothie a'la cheesecake z porzeczkami i masłem migdałowym.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami oraz maślana brukselka z sezamem i płatkami chilli
Piątek
Śniadanie
Jajka po turecku i sałatka ze świeżych pomidorów. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
Obiad
Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi oraz maślana fasolka szparagowa z boczkiem.
Podwieczorek
Pieczone pałki z kurczaka, domowy ajwar, sałatka camembert ze świeżymi warzywami
Kolacja
Zupa taco z mieloną wołowiną i warzywami
Sobota
Śniadanie
Keto bułeczki z szarpanym kurczakiem, warzywami i domowym BBQ
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty z cukini i młodej fasolki, polędwiczka wieprzowa, brokuł pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Keto placek ze śliwkami, jogurt cynamonowy z macarpone.
Kolacja
Sałatka z kalafiora po włosku suszony pomidor serek capresi.
Śniadanie
Sztos śniadanie, jajko sadzone, kiełbaska z szynki cebulą i szpinakiem, świeży pomidor, sos musztardowy.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, sałatka z serem feta sos winegret cytrynowy z koperkiem.
Podwieczorek
Czekoladowy pudding chia na mleku sojowym z mascarpone, konfitura z czerwonych owoców z prażonymi migdałami.
Kolacja
Włoska zupa minestrone na mięsnym wywarze z wołowiną i parmezanem, chleb samo ziarno
Śniadanie
Keto gofry z twarożkiem straciatella i konfitura z czarnej pożeczki z chia (gofry lekko podgrzej).
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu, paprykowe frytki z selera i fasolka szparagowa na maśle.
Podwieczorek
Keto bajgle caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Kolacja
Fritata z szynką serem i papryką podana z sosem serowym i mixem kalafiorów.
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna na majonezie ze szczypiorkiem, domowy lniany chleb, warzywa konserwowe
Obiad
Kebab drobiowy na warzywach z sosem mieszany mieszany
Podwieczorek
Grecki bowl z pulecikami, serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Pizza hot peperon na mace migdałowej i oraz z domowy ketchup z cukini.
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, serowe tosty z boczkiem, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem,purre z kalafiora, sos chrzanowy, keto szwedzka sałatka
Podwieczorek
Ketogeniczne smoothie a'la cheesecake z porzeczkami i masłem migdałowym.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami oraz maślana brukselka z sezamem i płatkami chilli
Śniadanie
Jajka po turecku i sałatka ze świeżych pomidorów. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
Obiad
Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi oraz maślana fasolka szparagowa z boczkiem.
Podwieczorek
Pieczone pałki z kurczaka, domowy ajwar, sałatka camembert ze świeżymi warzywami
Kolacja
Zupa taco z mieloną wołowiną i warzywami
Śniadanie
Keto bułeczki z szarpanym kurczakiem, warzywami i domowym BBQ
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty z cukini i młodej fasolki, polędwiczka wieprzowa, brokuł pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Keto placek ze śliwkami, jogurt cynamonowy z macarpone.
Kolacja
Sałatka z kalafiora po włosku suszony pomidor serek capresi.
Dieta z niskim indeksem glikemicznym
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Szakszuka z jajkiem, serem greckim, cukinia, szpianak oraz chlebek nan (nan podgrzej 5s).
II śniadanie
Kokosowy pudding chia na mleku roślinnym sos malinowy, świeże owoce
Obiad
Pulpety mięsne w sosie koperkowym, brokuł gotowany i sałatka szwedzka.
Kolacja
Czerwona sałatka z komosą ryżową, dynią i papryką oraz vinegret cytrynowy z tymiankiem.
Wtorek
Śniadanie
Pasta z tuńczyka z jajkiem i kukurydzą, chleb pełnoziarnisty, świeże warzywa rukola
II śniadanie
Sezamowe batony proteinowe, skyr z czerwonymi porzeczkami.
Obiad
Nuggetsy z kurczaka, dip musztardowo-miodowy, frytki z cukini w parmezanie, surówka coleslaw.
Kolacja
Zupa krem z pomidorów, pełnoziarniste cebulowe grissini, szarpana mozzarella w pesto bazyliowym.
Środa
Śniadanie
Twarożek z masłem orzechowym, keto naleśniki oraz konfitura truskawka-rabarbar.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem w koszulce boczkiem, ogórkiem małosolnym i warzywami, winegret francuski.
Obiad
Soczysty schab w sosie z grzybów leśnych podany z koperkowym pęczakiem i surówką z kiszonej kapusty.
Kolacja
Zapiekane mini tartinki na cukini z salami i mozzarellą, świeże warzywa i domowy sos czosnkowy
Czwartek
Śniadanie
Domowy pasztet drobiowy, chleb samo ziarno, sos chrzanowo-żurawinowy, warzywa.
II śniadanie
Kokosanki z pomarańczową nutą, sos z limonką
Obiad
Pierś z kurczaka zapiekana z sosem pomidorowm i mozarellą, sałata ze śmietaną oraz żółty ryż brązowy.
Kolacja
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z fetą i sosem curry na bazie tahini
Piątek
Śniadanie
Omlet z suszonym pomidorem szpinakiem i serem cheddar, zielony serek wiejski z avocado i pestkami dyni, pomidor z roszponką
II śniadanie
Sałatka z pieczoną gruszką, wędzony twaróg, cukinia i orzech włoski, dressing cytrusowy.
Obiad
Dorsz w duszonych porach z kalafiorem romanesco, beszamel na mące migdałowej, bataty
Kolacja
Makaron pełnoziarnisty w sosie pieczarkowym z szpinakiem i pomidorem koktajlowym.
Sobota
Śniadanie
Domowy paprykarz z wędzonej makreli, bułeczka z siemienia lnianego, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Czekoladowy koktajl z nuta pomarańczy.
Obiad
Węgierski gulasz z indyka z boczkiem, keto placek z cukini i zielona surówka z kapusty pekińskiej
Kolacja
Kapuśniak na gładko wędzonym żeberkiem, jajko sadzone na bekonie
Śniadanie
Szakszuka z jajkiem, serem greckim, cukinia, szpianak oraz chlebek nan (nan podgrzej 5s).
II śniadanie
Kokosowy pudding chia na mleku roślinnym sos malinowy, świeże owoce
Obiad
Pulpety mięsne w sosie koperkowym, brokuł gotowany i sałatka szwedzka.
Kolacja
Czerwona sałatka z komosą ryżową, dynią i papryką oraz vinegret cytrynowy z tymiankiem.
Śniadanie
Pasta z tuńczyka z jajkiem i kukurydzą, chleb pełnoziarnisty, świeże warzywa rukola
II śniadanie
Sezamowe batony proteinowe, skyr z czerwonymi porzeczkami.
Obiad
Nuggetsy z kurczaka, dip musztardowo-miodowy, frytki z cukini w parmezanie, surówka coleslaw.
Kolacja
Zupa krem z pomidorów, pełnoziarniste cebulowe grissini, szarpana mozzarella w pesto bazyliowym.
Śniadanie
Twarożek z masłem orzechowym, keto naleśniki oraz konfitura truskawka-rabarbar.
II śniadanie
Sałatka z jajkiem w koszulce boczkiem, ogórkiem małosolnym i warzywami, winegret francuski.
Obiad
Soczysty schab w sosie z grzybów leśnych podany z koperkowym pęczakiem i surówką z kiszonej kapusty.
Kolacja
Zapiekane mini tartinki na cukini z salami i mozzarellą, świeże warzywa i domowy sos czosnkowy
Śniadanie
Domowy pasztet drobiowy, chleb samo ziarno, sos chrzanowo-żurawinowy, warzywa.
II śniadanie
Kokosanki z pomarańczową nutą, sos z limonką
Obiad
Pierś z kurczaka zapiekana z sosem pomidorowm i mozarellą, sałata ze śmietaną oraz żółty ryż brązowy.
Kolacja
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z fetą i sosem curry na bazie tahini
Śniadanie
Omlet z suszonym pomidorem szpinakiem i serem cheddar, zielony serek wiejski z avocado i pestkami dyni, pomidor z roszponką
II śniadanie
Sałatka z pieczoną gruszką, wędzony twaróg, cukinia i orzech włoski, dressing cytrusowy.
Obiad
Dorsz w duszonych porach z kalafiorem romanesco, beszamel na mące migdałowej, bataty
Kolacja
Makaron pełnoziarnisty w sosie pieczarkowym z szpinakiem i pomidorem koktajlowym.
Śniadanie
Domowy paprykarz z wędzonej makreli, bułeczka z siemienia lnianego, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Czekoladowy koktajl z nuta pomarańczy.
Obiad
Węgierski gulasz z indyka z boczkiem, keto placek z cukini i zielona surówka z kapusty pekińskiej
Kolacja
Kapuśniak na gładko wędzonym żeberkiem, jajko sadzone na bekonie
Dieta bez nabiału
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Owsianka na mleku sojowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladowa posypka z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka grecka z wędzonym kurczakiem i prażonym słonecznikiem, dressing z oregano.
Obiad
Węgierski gulasz z szynki, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki.
Podwieczorek
Smothie owocowe pomarańcz truskawka malina.
Kolacja
Pasta primavera z suszonymi pomidorami i warzywami.
Wtorek
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce.
Obiad
Aromatyczny Kurczak po Baskijsku, ryż basmati, orzechy nerkowca, lekka surówka czerwonej kapusty
Podwieczorek
Węgierski langosz w wersji fit z jogurtem roślinnym i wegańskim serem.
Kolacja
Kuskus perłowy w marynacie z pietruszki zielone warzywa
Środa
Śniadanie
Muffiny z kiełbaską krakowską , świeże warzywa, domowe bułeczki ze słonecznikiem, majonez na oliwie truflowej.
II śniadanie
Naleśniki na mleku roślinnym z pieczonymi jabłkami i prażone migdały
Obiad
Kotlety mielone z indykiem i cukinią, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z grilowanym kurczakiem i boczkiem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa z orzechami.
Czwartek
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami boczkiem i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka
II śniadanie
Fit tiramisu z przekładane galaretką mailinową podane z pomarańczem
Obiad
Spaghetti bolognese z pełnoziarnistym makaronem i pomidorkiem koktajlowym.
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i salami podane z domowym humusem i lekka z avocado i bakłażana (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, kremowe guacamole na sojowym jogurcie.
Piątek
Śniadanie
Chrzanowy twarożek z tofu ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola
II śniadanie
Czekoladowo-wiśniowy koktajl na mleku migdałowym
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, pęczak z koperkiem oraz buraczki z jabłkiem
Podwieczorek
Sałatka hawajska z kurczakiem, anansem i mini kukurydzą, dressing miętowy na jogurcie sojowym.
Kolacja
Focaccia z czosnkiem i ziołami, duszone pomidorki koktajlowe oraz tapenadą z czarnych olivek.
Sobota
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy na jogurcie kokosowym.
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkowa.
Obiad
Fajita z polędwiczką wieprzową i warzywami. ryż jaśminowy, brokułowe i świeża salsa pomidorowa.
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami podana z pełnoziarnistymi świderkami
Śniadanie
Owsianka na mleku sojowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladowa posypka z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka grecka z wędzonym kurczakiem i prażonym słonecznikiem, dressing z oregano.
Obiad
Węgierski gulasz z szynki, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki.
Podwieczorek
Smothie owocowe pomarańcz truskawka malina.
Kolacja
Pasta primavera z suszonymi pomidorami i warzywami.
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce.
Obiad
Aromatyczny Kurczak po Baskijsku, ryż basmati, orzechy nerkowca, lekka surówka czerwonej kapusty
Podwieczorek
Węgierski langosz w wersji fit z jogurtem roślinnym i wegańskim serem.
Kolacja
Kuskus perłowy w marynacie z pietruszki zielone warzywa
Śniadanie
Muffiny z kiełbaską krakowską , świeże warzywa, domowe bułeczki ze słonecznikiem, majonez na oliwie truflowej.
II śniadanie
Naleśniki na mleku roślinnym z pieczonymi jabłkami i prażone migdały
Obiad
Kotlety mielone z indykiem i cukinią, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z grilowanym kurczakiem i boczkiem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa z orzechami.
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami boczkiem i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka
II śniadanie
Fit tiramisu z przekładane galaretką mailinową podane z pomarańczem
Obiad
Spaghetti bolognese z pełnoziarnistym makaronem i pomidorkiem koktajlowym.
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i salami podane z domowym humusem i lekka z avocado i bakłażana (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, kremowe guacamole na sojowym jogurcie.
Śniadanie
Chrzanowy twarożek z tofu ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola
II śniadanie
Czekoladowo-wiśniowy koktajl na mleku migdałowym
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, pęczak z koperkiem oraz buraczki z jabłkiem
Podwieczorek
Sałatka hawajska z kurczakiem, anansem i mini kukurydzą, dressing miętowy na jogurcie sojowym.
Kolacja
Focaccia z czosnkiem i ziołami, duszone pomidorki koktajlowe oraz tapenadą z czarnych olivek.
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy na jogurcie kokosowym.
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkowa.
Obiad
Fajita z polędwiczką wieprzową i warzywami. ryż jaśminowy, brokułowe i świeża salsa pomidorowa.
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami podana z pełnoziarnistymi świderkami
Dieta Sport
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Owsianka na mleku bezlaktozowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladową posypką z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka z wędzonym kurczakiem, serem sałatkowym i warzywami
Obiad
Węgierski gulasz z szynki, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki
Podwieczorek
Koktajl truskawka-malina na mleku sojowym
Kolacja
Pasta primavera, wołowe kuleczki z siemienim lnianym, suszonymi pomidorami serem i warzywami.
Wtorek
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa.
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce
Obiad
Aromatyczny Kurczak po Baskijsku, ryż basmati, orzechy nerkowca, lekka surówka czerwonej kapusty.
Podwieczorek
Koktajl z chałwą bananem i truskawkami.
Kolacja
Quinoa w marynacie z pietruszki zielone warzywa feta.
Środa
Śniadanie
Serek wiejski ze świeżymi warzywami, domowe bułeczki z ziarnami słonecznika,
II śniadanie
Naleśniki z jabłkami, skyr cynamonowy i prażone migdały.
Obiad
Kotlety mielone z indykiem i cukinią, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z grilowanym kurczakiem i boczkiem, parmezanem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa orzech natka.
Czwartek
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka.
II śniadanie
Fit tiramisu z malinami i orzechami.
Obiad
Spaghetti bolognese z pełnoziarnistym makaronem.
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i salami podane z domowym humusem i lekka sałatką z ogórka (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, nózka z kurczaka oraz kremowe guacamole.
Piątek
Śniadanie
Chrzanowy twarożek ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola.
II śniadanie
Czekoladowy pudding z tapioki, wiśniowa frużelia, płatki migdałów.
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, ryż brązowy oraz buraczki z jabłkiem
Podwieczorek
Sałatka hawajska z kurczakiem, jajkiem ananasem i mini kukurydzą oraz dressing jogurtowo-miętowy
Kolacja
Danie jednogarnkowe, chłopski kociołek ze swojską kiełbasą mięsem indyka i ziemniakami.
Sobota
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkową.
Obiad
Fajita z polędwiczką wieprzową i warzywami. ryż jaśminowy, kwaśna śmietana i świeża salsa pomidorowa
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia.
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami i gotowanym indykiem podana z pełnoziarnistymi świderkami.
Śniadanie
Owsianka na mleku bezlaktozowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladową posypką z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka z wędzonym kurczakiem, serem sałatkowym i warzywami
Obiad
Węgierski gulasz z szynki, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki
Podwieczorek
Koktajl truskawka-malina na mleku sojowym
Kolacja
Pasta primavera, wołowe kuleczki z siemienim lnianym, suszonymi pomidorami serem i warzywami.
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa.
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce
Obiad
Aromatyczny Kurczak po Baskijsku, ryż basmati, orzechy nerkowca, lekka surówka czerwonej kapusty.
Podwieczorek
Koktajl z chałwą bananem i truskawkami.
Kolacja
Quinoa w marynacie z pietruszki zielone warzywa feta.
Śniadanie
Serek wiejski ze świeżymi warzywami, domowe bułeczki z ziarnami słonecznika,
II śniadanie
Naleśniki z jabłkami, skyr cynamonowy i prażone migdały.
Obiad
Kotlety mielone z indykiem i cukinią, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z grilowanym kurczakiem i boczkiem, parmezanem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa orzech natka.
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka.
II śniadanie
Fit tiramisu z malinami i orzechami.
Obiad
Spaghetti bolognese z pełnoziarnistym makaronem.
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i salami podane z domowym humusem i lekka sałatką z ogórka (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, nózka z kurczaka oraz kremowe guacamole.
Śniadanie
Chrzanowy twarożek ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola.
II śniadanie
Czekoladowy pudding z tapioki, wiśniowa frużelia, płatki migdałów.
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, ryż brązowy oraz buraczki z jabłkiem
Podwieczorek
Sałatka hawajska z kurczakiem, jajkiem ananasem i mini kukurydzą oraz dressing jogurtowo-miętowy
Kolacja
Danie jednogarnkowe, chłopski kociołek ze swojską kiełbasą mięsem indyka i ziemniakami.
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkową.
Obiad
Fajita z polędwiczką wieprzową i warzywami. ryż jaśminowy, kwaśna śmietana i świeża salsa pomidorowa
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia.
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami i gotowanym indykiem podana z pełnoziarnistymi świderkami.
Dieta Wegetariańska
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Owsianka na mleku bezlaktozowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladowa posypka z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka grecka z serm, warzywami i prażonym słonecznikiem
Obiad
Węgierski gulasz z pieczarkami i ogórkiem kiszonym, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki.
Podwieczorek
Smothie owocowe pomarańcz truskawka malina.
Kolacja
Pasta primavera z suszonymi pomidorami serem i warzywami.
Wtorek
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa.
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce.
Obiad
Roladka serowa z aromatycznym sosem po Baskijsku, żółty ryż paraboliczny, surówka z czerwonej kapusty.
Podwieczorek
Węgierski langosz w wersji fit z kwaśną śmietaną i serem mozzarella.
Kolacja
Kuskus perłowy w marynacie z pietruszki zielone warzywa, granat, orzechy ziemne.
Środa
Śniadanie
Serek wiejski ze świeżymi warzywami, domowe bułeczki z ziarnami słonecznika,
II śniadanie
Naleśniki z jabłkami, skyr cynamonowy i prażone migdały.
Obiad
Kotlet z cukini panierowanie w parmezanie, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z prażoną ciecierzycą, serem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami.
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa orzech natka.
Czwartek
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka
II śniadanie
Fit tiramisu z malinami i pomarańczem
Obiad
Makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym soczewicą warzywami i twardym serem
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i pieczonym bakłażanem podane z domowym humusem i lekka sałatką z ogórka (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, kremowe guacamole
Piątek
Piątek
Chrzanowy twarożek ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola
II śniadanie
Czekoladowy pudding z tapioki, wiśniowa frużelia, płatki migdałów.
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, pęczak z koperkiem oraz buraczki z jabłkiem.
Podwieczorek
Sałatka hawajska z jajkiem, anansem i mini kukurydzą, dressing jogurtowo- miętowy.
Kolacja
Focaccia z czosnkiem i ziołami, duszone pomidorki koktajlowe, serek capri oraz tapenadą z czarnych olivek.
Sobota
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy.
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkowa.
Obiad
Vegetariańska fajita z serem halloumi i warzywami, ryż jaśminowy, salsa pomidorowa i kwaśna śmietana.
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia.
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami podana z pełnoziarnistymi świderkami.
Śniadanie
Owsianka na mleku bezlaktozowym, frużelina jagodowa z jeżynami i czekoladowa posypka z orzechami laskowymi.
II śniadanie
Sałatka grecka z serm, warzywami i prażonym słonecznikiem
Obiad
Węgierski gulasz z pieczarkami i ogórkiem kiszonym, kasza bulgur, surówka z białej rzodkiewki.
Podwieczorek
Smothie owocowe pomarańcz truskawka malina.
Kolacja
Pasta primavera z suszonymi pomidorami serem i warzywami.
Śniadanie
Pasta jajeczna z musztardą curry, chleb żytni razowy, świeże warzywa.
II śniadanie
Czekoladowe brownie z fasoli, sos truskawkowy, owoce.
Obiad
Roladka serowa z aromatycznym sosem po Baskijsku, żółty ryż paraboliczny, surówka z czerwonej kapusty.
Podwieczorek
Węgierski langosz w wersji fit z kwaśną śmietaną i serem mozzarella.
Kolacja
Kuskus perłowy w marynacie z pietruszki zielone warzywa, granat, orzechy ziemne.
Śniadanie
Serek wiejski ze świeżymi warzywami, domowe bułeczki z ziarnami słonecznika,
II śniadanie
Naleśniki z jabłkami, skyr cynamonowy i prażone migdały.
Obiad
Kotlet z cukini panierowanie w parmezanie, kremowe purre ziemniaczane, marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Sałatka Cezar z prażoną ciecierzycą, serem, pełnoziarnistymi grzankami i warzywami.
Kolacja
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym, groszek ptysiowy, śmietanka kokosowa orzech natka.
Śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami i papryka, chleb pełnożytni i pomidory roszponka
II śniadanie
Fit tiramisu z malinami i pomarańczem
Obiad
Makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym soczewicą warzywami i twardym serem
Podwieczorek
Ślimaczki z czerwonym pesto i pieczonym bakłażanem podane z domowym humusem i lekka sałatką z ogórka (bułeczkę lekko podgrzać).
Kolacja
Super bowl z batatami fasolką edame i warzywami, kremowe guacamole
Piątek
Chrzanowy twarożek ze szczypiorkiem, rogalik croissant wieloziarnisty, ogórek i rukola
II śniadanie
Czekoladowy pudding z tapioki, wiśniowa frużelia, płatki migdałów.
Obiad
Dorsz w sosie maślano cytrynowym z kaparami, pęczak z koperkiem oraz buraczki z jabłkiem.
Podwieczorek
Sałatka hawajska z jajkiem, anansem i mini kukurydzą, dressing jogurtowo- miętowy.
Kolacja
Focaccia z czosnkiem i ziołami, duszone pomidorki koktajlowe, serek capri oraz tapenadą z czarnych olivek.
Śniadanie
Omleciki z kurkami, chrupkie pieczywo jaglane, warzywa konserwowe i sos koperkowy.
II śniadanie
Batoniki zbożowe z żelką truskawkowa.
Obiad
Vegetariańska fajita z serem halloumi i warzywami, ryż jaśminowy, salsa pomidorowa i kwaśna śmietana.
Podwieczorek
Smothie mango-malina z nasionami chia.
Kolacja
Zupa pieczarkowa z warzywami podana z pełnoziarnistymi świderkami.
Dieta Low Carb
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Śniadanie białkowo-tłuszcowe, jajko sadzone, kiełbaska z szynki cebulą i szpinakiem, świeży pomidor, sos musztardowy.
II śniadanie
Proteinowy koktajl mango kokos jeżyna.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, sałatka z serem feta sos winegret cytrynowy z koperkiem.
Podwieczorek
Czekoladowy pudding chia na mleku sojowym z mascarpone, konfitura z czerwonych owoców z prażonymi migdałami.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa.
Wtorek
Śniadanie
Keto gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej).
II śniadanie
Sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem, pesto bazyliowe.
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu surówka z marchwi i brzoskwini, młode ziemniaki z koperkiem.
Podwieczorek
Koktajl białkowy z truskawkami.
Kolacja
Fritata z szynką serem i papryką podana z sosem serowym i mixem kalafiorów.
Środa
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, domowy lniany chleb, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa
Obiad
Kebab drobiowy na warzywach z sosem mieszany mieszany.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Pizza hot peperoni na mace migdałowej oraz z domowy ketchup z cukini
Czwartek
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, serowe tosty z boczkiem, rzodkiewka pomidor koktajlowy
II śniadanie
Bezglutenowe pancake na mące ryżowej, salsa owocowa z miętą, sos fistaszkowy z miodem.(pancake lekko podgrzej)
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem,purre z kalafiora, sos chrzanowy, keto szwedzka sałatka.
Podwieczorek
Wyskobiałkowy koktajl owoce leśne na mleku migdałowym
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami oraz maślana brukselka z sezamem i płatkami chilli.
Piątek
Śniadanie
Jajka po turecku i sałatka ze świeżych pomidorów. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
II śniadanie
Bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Dorsz w sosie bazyliowym, komosa ryżowa, duszona marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Fasolka szparagowa z ajwarem z pieczonej papryki, czosnkiem orzechami brazylijskimi i fetą
Kolacja
Zupa taco z mieloną wołowiną i warzywami
Sobota
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, szynka drobiowa, keto bułeczka z siemienia lnianego.
II śniadanie
Keto placek ze śliwkami i jogurt cynamonowy.
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty z cukini i młodej fasolki, polędwiczka wieprzowa, brokuł pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Wysokobiałkowy koktajl o smaku słonego karmelu z bananem i daktylami.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Śniadanie
Śniadanie białkowo-tłuszcowe, jajko sadzone, kiełbaska z szynki cebulą i szpinakiem, świeży pomidor, sos musztardowy.
II śniadanie
Proteinowy koktajl mango kokos jeżyna.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, sałatka z serem feta sos winegret cytrynowy z koperkiem.
Podwieczorek
Czekoladowy pudding chia na mleku sojowym z mascarpone, konfitura z czerwonych owoców z prażonymi migdałami.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa.
Śniadanie
Keto gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej).
II śniadanie
Sałatka caprese z mozzarellą i pomidorem, pesto bazyliowe.
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu surówka z marchwi i brzoskwini, młode ziemniaki z koperkiem.
Podwieczorek
Koktajl białkowy z truskawkami.
Kolacja
Fritata z szynką serem i papryką podana z sosem serowym i mixem kalafiorów.
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, domowy lniany chleb, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa
Obiad
Kebab drobiowy na warzywach z sosem mieszany mieszany.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Pizza hot peperoni na mace migdałowej oraz z domowy ketchup z cukini
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, serowe tosty z boczkiem, rzodkiewka pomidor koktajlowy
II śniadanie
Bezglutenowe pancake na mące ryżowej, salsa owocowa z miętą, sos fistaszkowy z miodem.(pancake lekko podgrzej)
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem,purre z kalafiora, sos chrzanowy, keto szwedzka sałatka.
Podwieczorek
Wyskobiałkowy koktajl owoce leśne na mleku migdałowym
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami oraz maślana brukselka z sezamem i płatkami chilli.
Śniadanie
Jajka po turecku i sałatka ze świeżych pomidorów. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
II śniadanie
Bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Dorsz w sosie bazyliowym, komosa ryżowa, duszona marchewka z groszkiem.
Podwieczorek
Fasolka szparagowa z ajwarem z pieczonej papryki, czosnkiem orzechami brazylijskimi i fetą
Kolacja
Zupa taco z mieloną wołowiną i warzywami
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, szynka drobiowa, keto bułeczka z siemienia lnianego.
II śniadanie
Keto placek ze śliwkami i jogurt cynamonowy.
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty z cukini i młodej fasolki, polędwiczka wieprzowa, brokuł pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Wysokobiałkowy koktajl o smaku słonego karmelu z bananem i daktylami.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Dieta Baby Care
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Sztos śniadanie jajko sadzone, kiełbaska z kurczaka z cebulą i szpinakiem, maślana grzanka z ziołami, sos musztardowy.
II śniadanie
Kokosowy pudding z tapioki z sosem mango, jeżynami i chipsami kokosa.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą, surówka z kapusty pekińskiej, ryż w kurkumie.
Podwieczorek
Sałatka z gruszką i serem greckim, rzodkiew, orzechy włoskie, granat oraz klonowy winegret.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa.
Wtorek
Śniadanie
Pełnoziarniste gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej).
II śniadanie
Bajgle Caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu surówka z marchwi i brzoskwini, młode ziemniaki z koperkiem.
Podwieczorek
Smothie truskawka arbuz mięta (mogą pojawić się pestki)
Kolacja
Mac and cheese z suszonymi pomidorami i mixem kalafiorów.
Środa
Sniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, chleb ze słonecznikiem, warzywa konserwowe
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa
Obiad
Fit kebab z mięsem drobiowym, sos czosnkowy, pita, sałata i warzywa.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Orkiszowa pizza wegetariańska z papryką i pieczarkami oraz ketchup z cukini.
Czwartek
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, chrupkie pieczywo, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
II śniadanie
Pancakes bananowo-owsiane, salsa owocowa z mięta, sos fistaszkowy z miodem.
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem, sos chrzanowy, buraczki na ciepło, purre ziemniaczane.
Podwieczorek
Koktajl owoce leśne na kefirze z migdałami.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami, ryż jaśminowy.
Piątek
Śniadanie
Jajka po turecku, chleb graham i świeże pomidory. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami)
II śniadanie
Angielski bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Dorsz w kremowym sosie bazyliowym oraz kluseczki gnocchi z duszona marchewką.
Podwieczorek
Sałatka z serem feta orzechy brazylijskie, czerwone pesto i świeże warzywa.
Kolacja
Zupa pomidorowa na drobiowym wywarze z wkładką i makaronem jajecznym.
Sobota
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, szynka drobiowa chleb żytni na zakwasie.
II śniadanie
Kruche ciasto owsiane ze śliwkami oraz jogurt cynamonowy.
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty makaron, polędwiczka wieprzowa, brokuł, pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Mini calzone z szarpanym kurczakiem i papryką, domowy sos BBQ.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Śniadanie
Sztos śniadanie jajko sadzone, kiełbaska z kurczaka z cebulą i szpinakiem, maślana grzanka z ziołami, sos musztardowy.
II śniadanie
Kokosowy pudding z tapioki z sosem mango, jeżynami i chipsami kokosa.
Obiad
Drobiowe siekane kotlety z mozzarellą, surówka z kapusty pekińskiej, ryż w kurkumie.
Podwieczorek
Sałatka z gruszką i serem greckim, rzodkiew, orzechy włoskie, granat oraz klonowy winegret.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa.
Śniadanie
Pełnoziarniste gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej).
II śniadanie
Bajgle Caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu surówka z marchwi i brzoskwini, młode ziemniaki z koperkiem.
Podwieczorek
Smothie truskawka arbuz mięta (mogą pojawić się pestki)
Kolacja
Mac and cheese z suszonymi pomidorami i mixem kalafiorów.
Sniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, chleb ze słonecznikiem, warzywa konserwowe
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa
Obiad
Fit kebab z mięsem drobiowym, sos czosnkowy, pita, sałata i warzywa.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Orkiszowa pizza wegetariańska z papryką i pieczarkami oraz ketchup z cukini.
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, chrupkie pieczywo, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
II śniadanie
Pancakes bananowo-owsiane, salsa owocowa z mięta, sos fistaszkowy z miodem.
Obiad
Pieczeń rzymska z jajkiem, sos chrzanowy, buraczki na ciepło, purre ziemniaczane.
Podwieczorek
Koktajl owoce leśne na kefirze z migdałami.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z kurczakiem i warzywami, ryż jaśminowy.
Śniadanie
Jajka po turecku, chleb graham i świeże pomidory. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami)
II śniadanie
Angielski bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Dorsz w kremowym sosie bazyliowym oraz kluseczki gnocchi z duszona marchewką.
Podwieczorek
Sałatka z serem feta orzechy brazylijskie, czerwone pesto i świeże warzywa.
Kolacja
Zupa pomidorowa na drobiowym wywarze z wkładką i makaronem jajecznym.
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, szynka drobiowa chleb żytni na zakwasie.
II śniadanie
Kruche ciasto owsiane ze śliwkami oraz jogurt cynamonowy.
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty makaron, polędwiczka wieprzowa, brokuł, pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Mini calzone z szarpanym kurczakiem i papryką, domowy sos BBQ.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Dieta Vege bez ryb
1200 kcal
Przykładowe tygodniowe menu
Poniedziałek
Śniadanie
Sztos śniadanie jajko sadzone, cukinia pieczona zebulą i szpinakiem, maślana grzanka z ziołami, sos musztardowy.
II śniadanie
Kokosowy pudding z tapioki z sosem mango, jeżynami i chipsami kokosa
Obiad
Siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej, ryż w kurkumie
Podwieczorek
Sałatka z gruszką i serem greckim, rzodkiewka, orzechy włoskie, granat oraz klonowy winegret.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa
Wtorek
Śniadanie
Pełnoziarniste gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej)
II śniadanie
Bajgle Caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Obiad
Fritata z fetą i papryką, sos czosnkowy, ziemniaczki z koperkiem i fasolka szparagowa
Podwieczorek
Smothie truskawka arbuz mięta (mogą pojawić się pestki)
Kolacja
Mac and cheese z suszonymi pomidorami i mixem kalafiorów.
Środa
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, chleb ze słonecznikiem, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa,
Obiad
Fit kebab sojowy, sos mieszany mieszany, pita, sałata i warzywa.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Orkiszowa pizza wegetariańska z papryką i pieczarkami oraz ketchup z cukini.
Czwartek
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, chrupkie pieczywo, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
II śniadanie
Pancakes bananowo-owsiane, salsa owocowa z mięta, sos fistaszkowy z miodem
Obiad
Kotlety jajeczne, sos chrzanowy, buraczki na ciepło, purre ziemniaczane.
Podwieczorek
Koktajl owoce leśne na kefirze z migdałami.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z wędzonym tofu i warzywami, ryż jaśminowy
Piątek
Śniadanie
Jajka po turecku, chleb graham i świeże pomidory. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
II śniadanie
Bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Gnocchi z marchewką i groszekiem w sosie bazyliowym.
Podwieczorek
Fasolka szparagowa z ajwarem z pieczonej papryki, czosnkiem orzechami brazylijskimi i fetą
Kolacja
Zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami, makaron jajeczny nitki.
Sobota
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, chleb żytni, świeży pomidor
II śniadanie
Kruche ciasto owsiane ze śliwkami oraz jogurt cynamonowy
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty makaron, cieciorka, pieczarki pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Mini calzone z nie mięsem i domowym sosem BBQ.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Śniadanie
Sztos śniadanie jajko sadzone, cukinia pieczona zebulą i szpinakiem, maślana grzanka z ziołami, sos musztardowy.
II śniadanie
Kokosowy pudding z tapioki z sosem mango, jeżynami i chipsami kokosa
Obiad
Siekane kotlety z mozzarellą i warzywami, surówka z kapusty pekińskiej, ryż w kurkumie
Podwieczorek
Sałatka z gruszką i serem greckim, rzodkiewka, orzechy włoskie, granat oraz klonowy winegret.
Kolacja
Zupa krem z kiszonego ogórka, groszek ptysiowy i śmietana koperkowa
Śniadanie
Pełnoziarniste gofry z twarożkiem straciatella i migdałami oraz kolorowe winogrona (gofry lekko podgrzej)
II śniadanie
Bajgle Caprese z rukolą pomidorem oraz domowe pesto bazyliowe. (otwórz i polej pesto)
Obiad
Fritata z fetą i papryką, sos czosnkowy, ziemniaczki z koperkiem i fasolka szparagowa
Podwieczorek
Smothie truskawka arbuz mięta (mogą pojawić się pestki)
Kolacja
Mac and cheese z suszonymi pomidorami i mixem kalafiorów.
Śniadanie
Tradycyjna pasta jajeczna ze szczypiorkiem, chleb ze słonecznikiem, warzywa konserwowe.
II śniadanie
Pianka brzoskwiniowa z galaretką jagodową i kruszonką z amarantusa,
Obiad
Fit kebab sojowy, sos mieszany mieszany, pita, sałata i warzywa.
Podwieczorek
Grecki bowl z komosą ryżową serem feta i warzywami, domowe tzatziki.
Kolacja
Orkiszowa pizza wegetariańska z papryką i pieczarkami oraz ketchup z cukini.
Śniadanie
Gzik ze szczypiorkiem, chrupkie pieczywo, rzodkiewka pomidor koktajlowy.
II śniadanie
Pancakes bananowo-owsiane, salsa owocowa z mięta, sos fistaszkowy z miodem
Obiad
Kotlety jajeczne, sos chrzanowy, buraczki na ciepło, purre ziemniaczane.
Podwieczorek
Koktajl owoce leśne na kefirze z migdałami.
Kolacja
Aromatyczne tajskie curry z wędzonym tofu i warzywami, ryż jaśminowy
Śniadanie
Jajka po turecku, chleb graham i świeże pomidory. (masełko rozpuścić i polać nim jogurt z jajkami).
II śniadanie
Bread pudding i sosem angielskim i konfirurą malinową.
Obiad
Gnocchi z marchewką i groszekiem w sosie bazyliowym.
Podwieczorek
Fasolka szparagowa z ajwarem z pieczonej papryki, czosnkiem orzechami brazylijskimi i fetą
Kolacja
Zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami, makaron jajeczny nitki.
Śniadanie
Sałatka jarzynowa, chleb żytni, świeży pomidor
II śniadanie
Kruche ciasto owsiane ze śliwkami oraz jogurt cynamonowy
Obiad
Pasta alfredo, pełnoziarnisty makaron, cieciorka, pieczarki pomidorki koktajlowe i ser twardy
Podwieczorek
Mini calzone z nie mięsem i domowym sosem BBQ.
Kolacja
Sałatka ziemniaczana po włosku serek capri suszony pomidor.
Skorzystaj z
darmowej
porady
dietetycznej
Osiągnij swoje cele zdrowotne z nami!
Umów się na konsultację
Zobacz nasz
kalkulator kalorii